Un sondaj AtlasIntel comandat de Digi24 dezvăluie preferințele electoratului român pentru europarlamentare

Stiri pentru Brașoveni

Un recent sondaj realizat de AtlasIntel pentru Digi24 a scos la iveală preferințele electoratului român înaintea alegerilor europarlamentare din iunie. Conform acestuia, coaliția PSD-PNL ar acumula 31,6% din voturi, fiind urmată de Alianța Dreapta Unită (USR, PMP și Forța Dreptei) cu 24,6%, în timp ce AUR se clasează pe locul trei cu 19,9%.

Datele sondajului, efectuat în perioada 5-9 aprilie, indică o tendință surprinzătoare, Alianța Dreapta Unită depășind partidul AUR. Potrivit sondajului, Alianța PSD-PNL este preferată de alegătorii peste 50 de ani, Dreapta Unită atrage electoratul de 40-49 de ani, iar AUR este popular mai ales în rândul tinerilor de 18-29 de ani.

Aproximativ 50% dintre respondenți consideră nebenefică alianța PSD-PNL, în timp ce 35% au o părere pozitivă. În privința partidelor suveraniste/naționaliste, 49% din respondenți le văd ca o problemă, în timp ce 19,2% le consideră o soluție.

Principalele preocupări ale românilor rămân corupția și amenințările externe, cum ar fi conflictul armat și terorismul, urmate de sărăcie și șomaj. Majoritatea românilor critică creșterea taxelor ca fiind principalul eșec al guvernului PSD-PNL, deși plafonarea prețurilor la energie și noua lege a pensiilor sunt văzute ca realizări semnificative.

Sondajul, efectuat pe un eșantion de 1.764 de respondenți, are o marjă de eroare de +-2%. AtlasIntel, recunoscută pentru acuratețea sondajelor sale în SUA în 2020, continuă să ofere date relevante prin metoda sa exclusiv digitală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *