Top 5 curiozități despre Grecia

Grecia, un mix de istorie și cultură

Grecia este o țară cu un mix frumos de cultură și istorie, o destinație cu multiple posibilități, în care natura a fost generoasă cu poporul grec și le-a oferit în dar peisaje idilice, plaje de vis și insule pitorești de o frumusețe rară. Înainte de a pleca într-o vacanță în Grecia, ar fi bine să ne informăm despre mai multe aspecte și despre atracțiile turistice. Prin urmare, am pregătit pentru voi 5 curiozități despre Grecia, această mistică țară care își deschide brațele și ne primește pe tărâmul ei fermecat, an de an, cu cele mai frumoase vacanțe.

  1. Probabil ați observat cum în Grecia multe obiecte, case, taverne sunt vopsite în turcoaz sau albastru. V-ați întrebat vreodată de ce? Localnicii își vopsesc multe obiecte casnice în aceste culori, deoarece aceștia cred cu tărie că spiritele rele sunt alungate. Nu numai noi suntem superstițioși, iată că si grecii au propriile lor superstiții.

  2. În sejurul tău din Grecia, ar trebui să incluzi pe listă și o vizită la unul dintre amfiteatre, căci vei rămâne cu adevărat uimit. Chiar grecii sunt inventatorii teatrului și tot în Grecia Antică Jocurile Olimpice au luat naștere. Cu adevărat impresionant, așa-i?

  3. Grecia are o multitudine de insule, peste 2.000 de insule de o frumusețe deosebită, dintre care doar 170 din acestea sunt populate. Noi recomandăm într-o vacanță în Grecia, să luați pulsul insulei Creta, care este, de altfel, și cea mai mare insulă din Grecia, un adevărat paradis exotic în care relaxarea și buna dispoziție plutesc în aer.

  4. Grecia posedă o mulțime de monumente istorice importante. Unul dintre cele mai renumite este Partenonul din Atena, care a fost construit pentru zeița Atena, zeița războiului. În momentul actual, acest monument cu valoare istorică amplă reprezintă una dintre cele mai mare atracții turistice din lume, iar orașul Atena în sine este unul dintre cele mai vechi orașe din Europa.

  5. Marmura din Grecia este foarte cunoscută în întreaga lume ca fiind de cea mai bună calitate, astfel că mai mult de 7% din producția de marmură din lume provine de fapt din Grecia.

Desigur că, Grecia o țară care a influențat dezvoltarea întregii omeniri, este plină de foarte multe mistere și curiozități, care așteaptă cuminți să fie descoperite de turiști și călători curioși. Cu alte cuvinte, Grecia este o destinație care merită explorată măcar o dată în viață. Pentru o vacanță în Grecia, vizitați site-ul de vacanțe www.vacantesmart.ro și alegeți oferta potrivită. Rezervă din timp sejurul tău în Grecia, la un preț mult mai mic!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *