Tapetul italian utilizat in amenajarile premium si lux

Cum a ajuns tapetul in Europa?

In secolul al XII-lea, in timpul revolutiei comerciale, in Europa se consemneaza, pentru prima data importul de hartie decorativa din China, material care se foloseste ca alternativa la costisitoarele picturi murale.

Tapetul “european”, asa cum il cunoastem astazi

Cu toate acestea brevetul pentru tapet, asa cum il cunoastem noi astazi, este atribuit lui Jean Papillon il Giovane in anii 1700, cand tehnologia de producere era destul de complicata, prin vopsirea manuala cu ajutorul unor sabloane confectionate artizanal si a unor role de vopsit.

Doar dupa 1800, utilizand tehnici industriale moderne, tapetul devine un material pentru decorare la care are acces publicul larg.

Avantajele tapetului, indeosebi ale tapetului de lux

Odata cu evolutia tehnologiilor, tapetul de lux a devenit un material tot mai des utilizat el avand o serie de avantaje pe care nu le gasim la celelalte materiale:

  •  ajuta la mascarea anumitor defecte ale peretilor, 
  •  poate corecta optic dimensiunile incaperii, prin culoare si textura,
  •  se aplica usor, aplicarea nu produce mare deranj,
  •  este usor de intretinut,
  •  durata lunga de viata 15-20 ani,
  •  impact vizual puternic, aspect dinamic.

Tapetul de lux se remarca atat prin materialele folosite la fabricarea lui, fibre naturale, vinil de calitate superioara, fibra de sticla cat si prin calitatea printului.  In ultima perioada, producatorii de tapet italian au dezvoltat tehnologii care permit montarea tapetului si in incaperile cu umiditate ridicata, bucatarii sau bai.

Printre distribuitorii din Romania care furnizeaza o gama larga de tapet de lux italian se remarca Tempini Solutions Ro, cu puncte de lucru pe intreg teritoriul tarii. Tempini are in portofoliu tapet italian de la brandurile InkiostroBianco, Glamora si Tecnografica.


Gama variata de modele pe care tapetul italian o ofera recomanda acest tip de material in orice tip de amenjari, de la cele clasice pana la cele minimaliste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *