Proprietara Unirea Shopping Center din Brasov, anchetata intr-un dosar de evaziune

Fosta sotie a lui Dan Adamescu, Carmen Palade, a fost adusa la audieri cu mandat judecatoresc la Directia de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IGPR Brasov in cazul unui dosar de evaziune fiscala in valoare de 43 de milioane de lei.

Conform informatiilor existente pana in acest moment, decizia a venit in urma unor perchezitii la firmele controlate de fosta sotie a lui Dan Adamescu.

“Din cercetari a reiesit ca persoanele banuite, in virtutea functiilor de conducere detinute in cadrul unei societati comerciale avand ca obiect principal de activitate ‘inchirierea si subinchirierea bunurilor proprii’, ar fi incheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestari servicii, prelungite sau modificate prin acte aditionale succesive, cu alte societati comerciale controlate direct sau prin intermediari.

In baza acestor contracte, s-ar fi efectuat plati cu consecinta prejudicierii societatii, prin delapidarea acesteia cu sumele platite in baza facturilor fictive emise de firmele controlate. Platile efectuate ilegal in conturile acestora sunt de aproximativ 43 de milioane de lei. In afara prejudiciului de 43 de milioane de lei exista suspiciunea ca si-ar fi insusit si 3 milioane de lei, bani pe care nu i-au returnat. Sunt continuate cercetarile pentru a se vedea daca bugetului de stat i-a fost adus vreun prejudiciu”, a declarat reprezentantul Politiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *