Licitatia pentru aeroportul Brasov-Ghimbav va fi reluata

Cea de-a treia etapa de licitare pentru constructia aeroportului Brasov va fi reluata, dupa ce singura oferta buna din punct de vedere tehnic avea un pret cu 50 % mai mare decat pretul estimat. Dupa parcurgerea tuturor etapelor procedurale, comisia de evaluare a decis anularea atribuirii contractului de achizitie din lipsa de oferte admisibile.

Aceasta licitatie ar fi trebuit sa desemneze o firma care proiecteze si sa construiasca nouă obiecte din cadrul Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav, respectiv clădirea energetică, remiza PSI, posturi control acces, gospodăria de apă, parcarea auto și drum acces terminal – DJ 103C, drumuri tehnologice interioare, împrejmuiri și porți, rețele interioare în aeroport și platforma antisuflu.

La licitatie au participat doua companii: Constructii SA (cu doi subcontractanti si doua firme sustinatoare) si PORR Construct SRL (cu o firma sustinatoare si cinci firme subcontractante). Oferta celor de la PORR Construct a trecut mai departe, a trecut si prin faza evaluarii tehnice, dar cand a fost vorba de partea financiara, comisia a constatat ca aceasta nu se incadreaza in valoarea estimata de autoritatea contractanta, respectiv 28 632 566 lei fara tva, pretul depasind 40 000 000 de lei fara tva.

Zilele trecute, documentația aferentă licitației deschise pentru „Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav, etapa a III-a, Proiectare și execuție lucrări de construcții și instalații pentru nouă obiecte” a fost publicată din nou în sistemul electronic de achiziții publice. Ofertele pot fi depuse până în data de 19 noiembrie 2018.

One thought on “Licitatia pentru aeroportul Brasov-Ghimbav va fi reluata

  1. Pingback: Aeroport Brașov - cum va schimba zborurile din România - JMarius

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *