Primăria Brașov Obligată să Elibereze Aviz de Circulație pentru Proiectul Imobiliar al Isaran pe Strada Ciobanului

Primăria Brașov a fost obligată de Curtea de Apel Brașov să emită avizul de circulație necesar dezvoltării unui ansamblu rezidențial inițiat de Isaran pe strada Ciobanului, după ce aceasta a contestat inițial Planul Urbanistic Zonal avizat de Sânpetru în 2021.

Confruntându-se cu refuzul municipalității de a elibera avizul, din cauza impactului prevăzut asupra traficului pe strada 13 Decembrie din Brașov, dezvoltatorul imobiliar a demarat acțiuni legale împotriva administrației. Tribunalul Brașov a respins inițial cererea Isaran Green, însă, la recurs, Curtea de Apel a decis favorabil pentru dezvoltator.

Astfel, Primăria, împreună cu Consiliul Local Brașov, trebuie nu numai să furnizeze avizul cerut, ci și să acopere cheltuielile de judecată în valoare totală de peste 20.000 de lei, adunate din fond și recurs.

Conform deciziei judecătorești, avizul a fost emis pentru construcția a trei blocuri de zece etaje și un bloc de patru etaje, însoțite de amenajări necesare precum spații verzi, locuri de parcare și infrastructură stradală, în zona străzii Ciobanului. Această evoluție marchează un pas semnificativ în dezvoltarea urbană a zonei, punând capăt unei dispute legale îndelungate între Primăria Brașov și Isaran Green.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *