Primăria aprobă planurile Lidl de reamenajare a unei locații în Brașov

Lidl a inițiat acum doi ani procesul de modernizare a unui supermarket din Brașov, anterior operat de Plus, situat în zona Craiter din municipiu. Obiectivul este demolarea clădirii existente și construirea unui nou spațiu comercial mai mare.

Primăria orașului Brașov a eliberat recent autorizația necesară pentru începerea demolării. Suprafața actualului magazin este de 1.450 mp, cu un procent de ocupare a solului de 1,30%, conform planurilor urbanistice aprobate de autorități.

Cu nouă locații în Brașov, Lidl a deschis cele mai recente magazine în apropierea Paradisului Acvatic și în Bartolomeu, lângă Altex.

Compania plănuiește să extindă prezența în oraș cu noi magazine în cartierul rezidențial Tractorul (pe strada Nicolae Labiș) și pe strada Poienelor (aproape de terminalul de autobuze), deși până acum nu au fost făcuți pași concreți pentru obținerea autorizațiilor necesare.

Existau planuri și pentru un nou supermarket pe terenul fostei fabrici IUS de pe strada Hărmanului, dar situația rămâne neclară având în vedere că municipalitatea nu a reînnoit Planul Urbanistic Zonal pentru acea zonă, luând în considerare posibila transformare în parc. În continuare, sunt evaluate opțiunile pentru dezvoltarea zonei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *