Oprire in trafic a poliției brașovene: Confiscare masivă de lemne și sancțiuni pentru nereguli

Într-un efort de a intensifica lupta împotriva infracțiunilor legate de exploatarea forestieră, ofițerii din cadrul Poliției Municipiului Codlea au efectuat recent o serie de controale vizând transportul ilegal de lemn. În cadrul acestei acțiuni, au fost oprite și inspectate trei camionete în localitățile Crizbav, Vlădeni și Codlea, rezultând în confiscarea a peste 21 de metri cubi de material lemnos, transportat fără documentația necesară conform legislației.

Verificările au relevat că doi dintre șoferi nu posedau acte justificative pentru încărcătura de lemn pe care o transportau, iar al treilea nu îndeplinea cerințele legale de înregistrare în sistemul electronic de urmărire a transporturilor de material lemnos, Sumal 2.0.

Materialul lemnos confiscat, evaluat la aproximativ 5.100 de lei, a fost predat Ocolului Silvic competent, demonstrând angajamentul autorităților în prevenirea și combaterea exploatărilor ilegale de lemn. Această operațiune subliniază importanța respectării reglementărilor în domeniul silvic și consecințele nerespectării acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *