Modificări la prețurile biletelor și abonamentelor în zona metropolitană Brașov

Transportul în comun pentru cei care locuiesc în zona metropolitană Brașov vine cu o surpriză pentru călători: începând de ieri, 24 februarie, a intrat în vigoare tariful unic pentru prețul biletului. Astfel, călătorii vor achita aceeași sumă pentru orice drum, indiferent dacă vin din interiorul orașului sau din alte zone din zonă metropolitană. Inclusiv abonamentele pentru o lună au prețuri mai avantajoase acum pentru cetățeni.

Operatorul de transport RAT BV a anunțat că prețul unei călătorii și al unui abonament sunt aceleași cu cele din municipiu. Prin urmare, orice călătorie efectuată prin societatea menționată costă 4 lei. Reprezentanții au precizat că durata de valabilitate a unui bilet a crescut de la 50 de minute la 60.

Înainte de această decizie, persoanele care călătoreau prin oraș nu puteau ajunge în alte localități din cauza diferenței semnificative de preț. Președintele Asociației Metropolitane Brașov a afirmat că această măsură are ca scop încurajarea cetățenilor să folosească transportul în comun. Dragoș David a menționat că dinamica complexă a prețurilor a determinat reprezentanții să facă o schimbare în acest sens, adică modificarea tarifelor.

“Având în vedere faptul că lucrurile aveau o dinamică mai complexă din perspectiva prețurilor, apare această modificare de tarife. În același timp, încercăm să încurajăm lumea care circulă de obicei cu mijloacele de transport în comun și am micșorat valoarea abonamentelor și le-am diversificat. Biletele de călătorie vor costa, începând cu data de 24 februarie, 4 lei”, a declarat Dragoș David.

Această schimbare permite călătorilor să călătorească atât în oraș, cât și în celelalte localități, cu o singură validare de bilet, timp de 60 de minute. Odată cu această modificare, ofertele pentru abonament sunt și ele mai avantajoase. Abonamentul lunar în zona Metropolitană a scăzut de la 195 la 150 de lei, iar cel urban de la 85 la 80 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *