Turiștii au fost avertizați de prezența unui urs în Poiana Brașov

Turiștii din Poiana Brașov au primit un mesaj RO-Alert, prin care au fost avertizați să rămână în pensiuni sau cabane și să părăsească de urgență pârtiile, în cazul în care se aflau deja la schi, din cauza unui urs văzut în zona superioară a pârtiei Lupului.

„Atenţie, urs pe pârtie!”, a fost avertismentul primit de turiștii care se bucurau de vremea frumoasă în Poiana Brașov.

Cu toate acestea, mulți turiști nu au luat în serios avertismentul și s-au distrat în continuare pe pârtie, considerând că animalul sălbatic nu reprezintă o amenințare. Unii turiști au declarat că sunt obișnuiți cu alertele și cu prezența urșilor în zonă, însă autoritățile recomandă întotdeauna să se respecte avertismentele și să se evite situațiile de risc.

„Am primit, da, pe telefon. Am schiat în continuare”, mărturiseşte un turist.

„Nu m-am speriat… Că nu ştiu de ce, dacă nu l-am văzut… Şi nu eram în momentul ăla aici”, spune un tânăr.

„Noi suntem destul de obişnuiţi cu alertele. Locuim în Braşov, sunt alerte multe.

Urşii vin destul de des. Ei se aflau în deplasare, traversau pârtia. Erau şi copii mici, părinţii, bineînţeles, îngrijoraţi, dar nu a fost nicio problemă”, a mai spus altcineva, potrivit Observator.ro

Puțini turiști au părăsit însă pârtia Lupului, în mod special pentru că erau condiții perfecte de schiat. Autoritățiile avertizează pe cei care observă urși să nu se apropie de animal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *