Mobilizare la spitalele din Brașov pentru drepturi salariale: Proteste în timpul pauzei de prânz fără afectarea serviciilor medicale

Federația „Solidaritatea Sanitară” își extinde agenda de proteste cu o nouă inițiativă în Brașov, unde angajații din domeniul sanitar vor picheta în fața a trei instituții medicale joi, 29 februarie 2024, între orele 12.00 și 12.30.

Activitatea în spitale va continua neîntreruptă, demonstrațiile fiind programate în timpul pauzei de prânz. Spitalele vizate sunt Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, Maternitatea din Brașov, și Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie.

Angajații din sănătate vor să atragă atenția asupra unor revendicări cruciale ale Federației „Solidaritatea Sanitară”, printre care se numără ajustarea salariilor la rata inflației, o majorare reală a veniturilor care să reflecte o creștere a puterii de cumpărare și o distribuție echitabilă a acestor majorări salariale.

Aceste solicitări pun accent pe recunoașterea eforturilor și sacrificiilor personalului medical care lucrează în condiții dificile, riscante și adesea în detrimentul vieții personale și de familie.

Florin Maleș, Copreședinte al Sindicatului Județean Solidaritatea Sanitară Brașov, a subliniat că mișcările de protest au fost motivate de răspunsul inadecvat al guvernului la întâlnirea cu reprezentanții sindicatelor din sănătate din 25 ianuarie 2024.

Propunerea guvernamentală de a majora bugetul salarial cu 20% în 2024, rezultând într-o creștere efectivă a salariilor cu aproximativ 13,5%, este considerată insuficientă. Aceasta nu ar compensa pierderea puterii de cumpărare provocată de inflație, evaluată la 23,59% pentru ultimii doi ani, perpetuând astfel scăderea nivelului de trai al lucrătorilor din sectorul sanitar și în 2024.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *