Celebrarea Zilei Internaționale a Vieții Sălbatice la Zoo Brașov: Activități și ateliere dedicate

Pe 3 martie, în fiecare an, comunitatea internațională marchează Ziua Internațională a Vieții Sălbatice, un moment de apreciere a diversității biologice și de sensibilizare cu privire la importanța protejării ecosistemelor naturale.

Grădina Zoologică din Brașov se înscrie în această tradiție printr-o serie de evenimente planificate pentru duminică, destinată atât adulților, cât și copiilor, cu scopul de a promova conservarea vieții sălbatice.

Agenda evenimentelor cuprinde:

10:00 – 10:30 – Lansarea oficială a zilei

Prezentare pe tema diversității vieții sălbatice și necesitatea urgentă a protecției acesteia. 10:30 – 12:00 – Workshop-uri interactive pentru tineret: „Descoperirea faunei diverse”

Invităm tinerii la o serie de activități creative și educative axate pe cunoașterea animalelor sălbatice din diferite colțuri ale lumii.

12:00 – 14:00 – Vizită educativă și expunere despre speciile emblematice

O plimbare însoțită de ghid prin Zoo Brașov pentru a cunoaște mai bine speciile emblematice și a înțelege importanța protejării locuințelor lor naturale.

Detalii despre provocările cu care se confruntă aceste specii și cum conservarea habitatelor lor contribuie la supraviețuirea lor. 14:00 – 14:30 – Dialog deschis cu educatori specializați

Moment dedicat întrebărilor din public și discuțiilor despre eforturile de conservare a naturii și cum poate fiecare dintre noi să contribuie la acest demers.

14:30 – 15:40 – Activitate interactivă pentru tineret: „Creează un habitat pentru urși”

Educarea tinerilor participanți despre mediul natural al urșilor și cum acesta este afectat de activitățile umane. Sublinierea necesității protejării habitatelor naturale ale urșilor și a altor specii.

15:40 – 16:00 – Concluzii și aprecieri

Moment de recunoștință pentru toți cei care au participat și au contribuit la succesul evenimentului dedicat Zilei Internaționale a Vieții Sălbatice. Îndemn către toți participanții de a continua să fie activi în eforturile de protecție a naturii și a biodiversității.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *