Locuitorii Brașovului și autoritățile locale vor decide asupra construirii unui complex sportiv în Parcul Tractorul. APM afirmă că proiectul nu reduce spațiile verzi

Panorama Brasov

Autoritatea de Administrare a Infrastructurilor Sportive a înaintat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Brașov documentația necesară pentru obținerea avizului ecologic pentru un proiect de amenajare a unui complex sportiv în Parcul Tractorul.

Inițiat de administrația anterioară, proiectul este privit cu rezerve de actuala conducere a orașului. Primarul Allen Coliban a exprimat, într-o ședință de Consiliu Local din 2023, preocuparea că dezvoltarea propusă ar putea afecta negativ spațiile verzi din parc.

Cu toate acestea, reprezentanții APM Brașov au subliniat că planul nu presupune reducerea efectivă a zonelor verzi, conform legislației actuale. „Procedurile de evaluare ecologică iau în considerare Legea nr.24/2007, care definește spațiile verzi de agrement ca fiind inclusiv complexe sportive, indicând astfel că proiectul nu afectează dimensiunea spațiilor verzi”, au explicat oficialii APM.

Dacă municipalitatea decide împotriva implementării proiectului, documentația poate fi retrasă de la APM de către Direcția de Administrare a Infrastructurii Sportive.

Importanța consultării publice și a implicării Consiliului Local

Primarul Coliban a accentuat necesitatea ca proiectul să treacă printr-un proces consultativ, implicând atât opinia publică cât și Consiliul Local, în urma observațiilor transmise de APM.

„Obținerea avizului de mediu este crucială pentru fundamentarea oricărei investiții. Este esențial să cunoaștem punctele de vedere ale APM referitoare la acest proiect. Ulterior, vom organiza o consultare publică pentru a colecta și opiniile cetățenilor. Pe baza acestor informații, vom putea discuta în Consiliul Local despre viabilitatea proiectului”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *