Incendiu de pădure în Munții Făgăraș în zona Victoria-Ucea

Un incendiu de proporții a izbucnit în noaptea trecută în Munții Făgăraș, mai precis în zona Victoria – Valea Ucea Mare / Pădurea Gardomani. Echipe formate din aproximativ 25 de pompieri și 20 de angajați ai Ocolului Silvic Victoria s-au mobilizat rapid pentru a face față situației.

„Suprafața afectată de incendiu este de circa 10 hectare. Dificultățile întâmpinate de echipele de intervenție sunt majore, dat fiind că terenul accidentat și inaccesibilul cu vehiculele impun deplasarea pe jos a pompierilor, un parcurs de peste două ore pe timpul nopții”, au informat reprezentanții ISU Brașov.

Odată cu ivirea zorilor, eforturile de stingere a incendiului au fost reluate, implicând 44 de pompieri și peste 50 de specialiști din cadrul Ocolului Silvic ”Pădurile Făgărașului” și Ocolului Silvic Făgăraș.

Situația este sub control și nu s-a înregistrat o extindere a focului, cu toate că lupta pentru anihilarea completă a acestuia continuă.

De asemenea, autoritățile reamintesc obligativitatea respectării reglementărilor în vigoare legate de arderea miriștilor, stufărișurilor sau a vegetației uscate, subliniind necesitatea obținerii acordurilor necesare de la autoritățile de mediu și informarea primăriilor și serviciilor voluntare pentru situații de urgență înainte de a iniția astfel de acțiuni.

Nerespectarea acestor reglementări poate atrage consecințe severe, inclusiv pierderi de vieți umane, pagube materiale semnificative și impact negativ asupra mediului înconjurător.

Pentru încălcarea legislației privind protecția mediului, persoanele fizice riscă amenzi între 3.000 și 6.000 de lei, iar persoanele juridice pot fi amendate cu sume între 25.000 și 50.000 de lei, așa cum au subliniat reprezentanții ISU Brașov.

1 thoughts on “Incendiu de pădure în Munții Făgăraș în zona Victoria-Ucea

  1. Pingback: Luptă dificilă cu incendiul din munții Făgăraș pentru pompierii brașoveni | Brasoveni.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *