Fauna din Parcul Național Piatra Craiului

Fauna Parcului Național Piatra Craiului este una diversă, în zona fiind mai multe specii de reptile, amfibieni, pești, păsări și mamifere, multe din ele protejate prin lege.

Șopârla de câmp, gusterul, șarpele de apă, șarpele de alun, șarpele orb, șarpele de casă, vipera, ivorașul cu burta galbena, tritonul cu creastă, tritonul de munte și tritonul comun transilvănean sunt printre reptilele prezente în acest parc. Vipera este însă singura reptilă veninoasă, deci trebuie avut grijă atunci când umblați pe potecile de munte.

La fel de periculoase sunt și unele mamifere prezențe în acești munți, precum ursul carpatin, lupul, râsul sau mistețul. Pe lânga acestea, mai puteți găsi vulpi, capre negre, căprioare, veverițe, lilieci (comun, cu urechi de șoarece, cu potcoavă), chițcanul de câmp sau chițcanul pitic.

Piatra Craiului este locul în care se află o mulțime de specii de păsării, spre bucuria ornitologilor, care pot admira specii precum cocoșul de munte, corbul, ierunca, vânturelul roșu, codroșul de munte, șoimul călătoor, brumărița de stâncă, stăncuța, ciuful de pădure, acvila țipătoare mică, acvila de munte, sticletele, mierla, presura galbenă, scatiul, grangur, sfârciocul roșiatic, codobatura și pitulicea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *