Fabrica de var din Bartolomeu nu a mai primit licența de funcționare

Primăria Brașov a oprit reautorizarea unei fabrici de var care funcționa într-o zonă rezidențială a municipiului, datorită nemulțumirii cu privire la poluarea produsă. Acesta este cel de-al treilea operator economic din Brașov care este nevoit să își mute activitatea, după ce două stații de asfaltare au fost închise din cauza poluării din zonele locuite în care funcționau.

Potrivit unui comunicat dat publicității de Primăria Brașov, Agenția de Protecție a Mediului a respins recent solicitarea de revizuire a autorizației integrate de mediu pentru Fabrica de var de pe strada Carierei din cartierul Bartolomeu din Brașov. Primăria a informat autoritățile că există numeroase petiții privind poluarea din zonă și că fabrica se află în apropierea unei zone rezidențiale, interzisă conform Planului Urbanistic General.

Primăria a cerut fabricii de pe strada Carierei să își mute activitatea într-o zonă industrială și să nu primească autorizație de mediu, dar firma care a solicitat autorizația a depus o nouă solicitare, prin intermediul unei alte firme, lucru care nu a schimbat decizia Primăriei Brașov.

Oficialii Primăriei au precizat că opoziția municipalității se referă la activitatea fabricii și la poluarea pe care o produce, nu la numele companiei care o deține. Fabrica de var este cel de-al treilea agent economic care este nevoit să își mute activitatea dintr-o zonă rezidențială din Brașov din cauza poluării produse.

În ultimul an, Primăria a reușit să închidă o stație de producere a asfaltului și o altă stație de asfaltare, ambele din zone locuite, pentru că produceau poluare în cartierul Bartolomeu.

Brașovul și-a asumat reducerea cu 55% a emisiilor de CO2 până în 2030 și neutralitatea climatică până în 2050.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *