Evacuare urgentă a locuitorilor unei case istorice din Brașov, datând din secolul XVIII, din cauza deteriorării structurale

Locatarii unei proprietăți monument istoric situată în inima Brașovului sunt nevoiți să părăsească locuințele din motive de siguranță. Edificiul de pe strada Poarta Șchei nr. 13 a suferit un colaps parțial al structurii laterale, afectând zona curții interioare.

Primarul Allen Coliban a organizat o reuniune de urgență a Comitetului Local pentru Situații de Urgență pentru a discuta despre condițiile precare ale clădirii de pe strada Poarta Șchei nr. 13. Expertiza tehnică a evidențiat o degradare severă a imobilului, cu un pericol iminent de prăbușire datorat deteriorării unei părți a structurii laterale către curtea imobilului, punând astfel în pericol siguranța locatarilor.

După evaluarea raportului de expertiză, CLSU a decis relocarea rezidenților și oferirea opțiunii de a fi cazați temporar în locuințe gestionate de Direcția de Asistență Socială.

Autoritățile locale, împreună cu un expert în structuri de rezistență, vor determina procedurile necesare pentru a asigura și consolida siguranța imobilului.

Clădirea, care cuprinde 12 unități locative, a suferit cel mai mult în apartamentul nr. 11, unde colapsul părții structurale a dus la prăbușirea parțială a tavanului acestuia. Construită în aproximativ 1700, această proprietate are o structură de Sp + P + E și este clasificată ca monument istoric de clasa B. Din cele 12 apartamente, șase sunt ocupate, unul fiind închiriat, unul folosit pentru cazare turistică, iar celelalte rămânând nelocuite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *