Demararea sondajelor geotehnice pentru noua arenă de pe locul Stadionului Tineretului

Administrația locală din Brașov pune bazele construcției unei arene moderne pe terenul actualului Stadion Tineretului. În acest context, studiul de fezabilitate necesar demarării proiectului a fost finalizat la sfârșitul anului precedent.

Pentru a începe construcția, mai sunt necesare câteva etape preliminare, printre care se numără și efectuarea unui studiu geotehnic. Acesta are rolul de a furniza date esențiale despre compoziția solului, pentru a evita orice impedimente neașteptate pe parcursul lucrărilor.

În acest sens, autoritățile locale au atribuit contractul, în valoare de 13.000 de lei fără TVA, companiei Daviconin S.R.L. din Săcele. Aceasta are sarcina de a efectua sondaje geotehnice și de a livra documentația necesară într-un termen de 15 zile de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Stadionul a fost transferat în proprietatea Primăriei, urmare a unei decizii judecătorești, mai precis în octombrie 2019, Primăria Brașov a finalizat preluarea Stadionului Tineretului de la lichidatorul Clubului FC Brașov, care a pierdut definitiv litigiul prin care spera să vândă stadionul administrației locale.

Primarul George Scripcaru a evidențiat la acea vreme că lichidatorul încerca să vândă bunuri neînregistrate contabil sau fără valoare de inventar clară, cum ar fi tribunele de beton ce necesitau demolare. Având în posesie actele de proprietate pentru terenul stadionului, Primăria a optat pentru soluționarea disputei în instanță, unde a obținut câștig de cauză. Motiv pentru care, acum, în 2024, studiul pentru construcția unei viitoare arene la Brașov este pe calea legală potrivită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *