Festivalul “Cobor între Stejari”, dedicat patrimoniului natural al satului Cobor, invită entuziaștii de frumusețe naturală și aventuri originale să participe la ediția sa a doua. Organizat de Fundația Conservation Carpathia, cu sprijinul Alpha Bank, acest eveniment se va desfășura în perioada de Rusalii, 22–23 iunie, la impresionanta Fermă de Biodiversitate Cobor.
„Prin acest festival dorim să aducem oamenii mai aproape de comunitatea locală și să le arătăm frumusețea și diversitatea biologică remarcabilă a zonei, să evidențiem pajiștile nostre de stejari veche de sute de ani și să oferim o ocazie de a se bucura de natură în cea mai pură formă a sa. Este, de asemenea, un angajament pe care ni-l asumăm pentru conservarea și revitalizarea acestor spații verzi vitale.
“Cobor între Stejari” propune o evadare din cotidian pentru cei care apreciază simplitatea și doresc să exploreze bogăția culturală și naturală a regiunii. Vizitatorii vor avea oportunitatea de a participa la tururi ghidate prin sat, excursii la pajiștile de stejari seculari, vizite la stejarii recent plantați, precum și la Fermă pentru o perspectivă asupra biodiversității. Traseele vor fi variate pentru a oferi experiențe noi celor care revin.
Seara, atmosfera va fi animată de concertele Anei Coman, ale trupei Moonlight Breakfast și ale Tarafului de Caliu alături de Viorica, care vor încânta publicul prezent în curtea Fermei de Biodiversitate Cobor.
Evenimentul va include, de asemenea, diverse activități pentru copii, delicii culinare locale și posibilitatea de a trimite cărți poștale direct din locație, grație unui parteneriat cu Poșta Română”, au declarat organizatorii.
Pentru participare, biletele pot fi procurate prin LiveTickets.ro.
Despre festivalul “Cobor între Stejarii”
Acest festival este o inițiativă a Fundației Conservation Carpathia, care își propune să valorifice și să restaureze pajiștile istorice cu stejari seculari din jurul pitorescului sat Cobor. Începând cu 2019, Fundația a început un ambițios proiect de reînverzire, plantând peste 550 de puieți de gorun.
Cobor este recunoscut pentru pășunile sale valoroase din punct de vedere natural și pentru ecosistemul de stepă reînvigorat prin eforturile Fundației. Satul, unul dintre cele mai vechi așezări transilvănene, este înconjurat de aceste terenuri unice de stejari, reprezentând un simbol al biodiversității europene.
Prima ediție a “Cobor între Stejari” a fost recunoscută și premiată în cadrul “Galei Premiilor Anului 2023 în Cultură la Brașov”, obținând distincția pentru “Cel mai bun debut”.