Brașovul investește peste 14 milioane de lei în noi facilități sportive. Primăria planifică să dezvolte 25 de terenuri sportive, inclusiv trasee pentru jogging

Această săptămână, Administrația Locală din Brașov a anunțat lansarea unei licitații pentru un proiect major ce vizează „Crearea și modernizarea spațiilor sportive în Municipiul Brașov”. Proiectul prevede construirea și reamenajarea a 25 – 27 de spații destinate activităților sportive, atât în zonele rezidențiale cât și în incinta instituțiilor educaționale. Acest plan ambițios este programat să se desfășoare pe parcursul a trei ani, bugetul alocat fiind de aproximativ 14,7 milioane de lei, excluzând TVA.

Proiectul include instalarea de suprafețe de joc artificiale, montarea de garduri metalice pentru delimitare și siguranță, trasarea liniilor pentru diferite jocuri cu mingea, construirea de piste pentru alergat din material sintetic, precum și instalarea de echipamente sportive, cum ar fi panourile de baschet și porțile pentru fotbal și handbal, complete cu plase de protecție și tribune exterioare pentru spectatori.

Primarul orașului Brașov, Allen Coliban, a subliniat importanța acestui proiect: „După ce anul trecut am finalizat amenajarea a 31 de terenuri sportive, ne propunem ca în acest an să adăugăm cel puțin alte 25, variind de la trasee pentru jogging, la facilități pentru baschet, fotbal sau zone multisport. Ne dorim să stimulăm entuziasmul comunității locale pentru practicarea sporturilor, prin continuarea investițiilor în infrastructura și echipamentele sportive necesare”.

Detalii despre implementarea proiectului

Proiectul prevede instalarea de garduri metalice pentru securizarea și confortul sportivilor, plasarea de suprafețe sintetice adaptate fiecărui sport în parte, aplicarea de marcaje durabile, montarea de echipamente sportive de înaltă calitate, inclusiv tribune mobile pentru public, rezistente la intemperii.

Materialele sintetice modulare selectate pentru proiect sunt omologate de organisme internaționale precum FIVB (Volei), FIBA (Baschet) și IHF (Handbal), permițând organizarea de evenimente sportive la nivel național și internațional.

Metoda de atribuire a contractului se bazează pe cel mai avantajos raport calitate-preț, cu o pondere de 80% acordată propunerii financiare și 20% garanției lucrărilor și echipamentelor.

Ofertele pentru acest proiect pot fi depuse până la data de 10 aprilie 2024.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *