Autoritățile din Brașov au ridicat peste 100 de autovehicule parcate ilegal în ultima săptămână. Unii șoferi au evitat taxa de ridicare, ajungând la timp pentru a-și muta mașinile

În cadrul eforturilor de a impune respectarea regulilor de parcare stabilite prin Codul Rutier, Regulamentul de organizare și funcționare a sistemului de parcare din Brașov (HCL nr. 251/2005) și reglementările referitoare la parcarea pe domeniul public pentru vehiculele de transport marfă și pasageri (HCL nr. 152/2006), autoritățile locale au aplicat 237 de amenzi, totalizând 100.265 lei și 628 de puncte de penalizare.

În intervalul 19-25 februarie, polițiștii locali au efectuat operațiuni de ridicare a 108 vehicule parcate în mod neregulamentar pe străzile orașului.

În plus, 28 de șoferi care au ajuns la vehiculele lor înainte de a începe procesul de ridicare efectuat de firma desemnată, au scăpat de plata taxei de aproximativ 1.000 de lei, fiind penalizați doar cu amenzi și puncte de penalizare.

Polițiștii locali din Brașov vor fi pe străzi și în perioada următoare pentru a se asigura că străzile din localitate să nu fie blocate neregulamentar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *