Planuri pentru deschiderea permanentă a Transfăgărășanului, cu instalarea de copertine în zonele periculoase

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a inițiat demersurile pentru posibilitatea de a menține Transfăgărășanul, al doilea cel mai înalt drum național din România după Transalpina, deschis pe tot parcursul anului.

A fost semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate necesar modernizării acestei artere rutiere spectaculoase. Proiectantul selectat are termen de un an pentru a propune soluții tehnice care să asigure funcționarea continuă a drumului, inclusiv prin construirea de structuri protectoare de beton în zonele susceptibile la căderi de pietre sau avalanșe.

„Un pas semnificativ în direcția modernizării Transfăgărășanului a fost făcut astăzi, prin semnarea contractului pentru Studiul de Fezabilitate necesar pentru intervențiile pe sectorul de drum DN 7 C, între kilometrii 104+000 și 130+800. Firma RUTIER CONEX XXI SRL dispune de un buget de 8,4 milioane de lei (fără TVA), finanțat prin Programul Transport, și de un termen de 12 luni pentru a finaliza acest studiu. Scopul este identificarea de soluții tehnice care să permită circulația pe Transfăgărășan pentru o durată cât mai extinsă, ideal ar fi pe întregul an, acordând o atenție specială tronsonului Piscu Negru-Cabana Bâlea Cascadă. Prioritatea este asigurarea unui nivel înalt de siguranță pentru traficul rutier”, a explicat Cristian Pistol, directorul CNAIR.

Proiectul de reabilitare a Transfăgărășanului se anunță a fi unul ambițios și costisitor, dar cu un impact pozitiv semnificativ asupra siguranței în trafic, dezvoltării turistice și economiei regionale, acestea fiind justificările acestei investiții.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *