Fără autocare în centrul istoric al Brașovului

Primăria Brașov plănuiește o serie de modificări în ceea ce privește traficul din municipiu, începând cu centru istoric al orașului.

În primă fază, aceștia au hotărât să înființeze o stație specială pentru autocare aproape de zona centrală, dar și un loc de garare în zona fostului stadion municipal din Brașov. Toate acestea pentru transformarea aleii Tiberiu Brediceanu de sub Tâmpa în zonă pietonală, de promenadă.

Iar pentru a asigura îmbarcarea și debarcarea turiștilor din autocare s-a realizat o stație specială de acces pe strada Lungă, în drept cu fostul Cinema Astra. Se lucrează la parcarea de autocare, municipalitatea spunând că va fi definitivată în următoarele săptămâni.

Pe lângă acestă o modificare, o altă zonă va deveni alee de promenadă, mai precis piațeta din spatele imobilului cu nr. 27 din Piața Sfatului. Iar pentru a pune zona în valoare, primăria a obținut certificatul de urbanism necesar pentru înlocuirea pavimentului de bazalt, dar și pentru deschiderea accesului pietonal catre aleea de promendă de După Ziduri.

Toate aceste modificări sunt necesare pentru a amenaja zona istorică a Brașovului în stil medieval și cu cât mai multe zone pietonale, aceste modificări fiind necesare din puncte de vedere urbanistic, pentru a uniformiza zona centrala a Brașovului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *