Eveniment muzical la Casa de Cultură Feldioara sub egida SoNoRo Conac: O seară de muzică clasică

Pentru prima dată în cadrul turneului SoNoRo Conac, Casa de Cultură din Feldioara, un spațiu inaugurat în 1978 și modernizat în 2008, găzduiește un concert de muzică de cameră destinat publicului larg. Evenimentul va avea loc marți, 5 martie 2024, începând cu ora 19:00, oferind acces gratuit tuturor celor interesați, cu condiția efectuării unei rezervări pe platforma online a organizatorilor, la adresa sonoro conac.

Inițiativa SoNoRo Conac are ca scop valorificarea patrimoniului arhitectural național prin intermediul muzicii de cameră, contribuind astfel la conservarea și revitalizarea unor monumente istorice de o valoare inestimabilă. De-a lungul edițiilor, a reușit să readucă în atenția publicului clădiri de patrimoniu și să le reintegreze în viața comunităților locale.

Ediția de anul acesta, sub denumirea „L’heure bleue”, este inspirată de momentele crepusculare, când ziua se transformă în noapte, oferind un cadru perfect pentru contemplarea frumuseții muzicii în locații de excepție.

Artiștii care vor încânta audiența sunt Nicolas Dautricourt la vioară, Răzvan Popovici la violă și Shani Diluka la pian, interpretând lucrări ale compozitorilor Max Bruch, Rebecca Clarke, Gabriel Fauré, Johannes Brahms, Edvard Grieg, Franz Schubert, Franz Liszt, Bohuslav Martinů, Piotr Ilici Ceaikovski și Astor Piazzolla.

„Suntem entuziasmați să aducem muzica SoNoRo în Feldioara, într-un spațiu dedicat evenimentelor culturale, reabilitat cu grijă și pasiune. Aici, muzica va prinde viață într-un mod special, iar prezența pianului Yamaha va adăuga o notă de excepționalitate serii”, spune Răzvan Popovici, directorul artistic al turneului SoNoRo Conac.

Proiectul este susținut de BRD – Groupe Societe Generale, un partener de încredere al turneului de la începuturile sale, evidențiind angajamentul continuu pentru conservarea și promovarea culturii și patrimoniului național.

„Parteneriatul nostru de lungă durată cu Sonoro Conac reflectă angajamentul BRD pentru susținerea culturii, patrimoniului și comunităților din România. Fiecare concert este o ocazie de a redescoperi și aprecia valorile autentice românești”, a declarat Flavia Popa, Secretar General al BRD Groupe Societe Generale.

Pentru mai multe informații despre concert și modalitatea de rezervare, vizitați site-ul oficial al proiectului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *