Carnea de miel ar putea ajunge la 45 lei / kg, susțin crescătorii de ovine

În contextul apropiatelor sărbători pascale, crescătorii de ovine din regiune se pregătesc să stabilească un preț de pornire pentru carne de miel, având în vedere creșterea costurilor furajelor și dificultatea de a găsi mână de lucru.

Costurile crescute și dificultățile de a menține un personal stabil se reflectă în prețul final al cărnii de miel. Fermierii indică faptul că prețurile sunt influențate de piața de export, precum și de cererea internă specifică perioadei.

„Având în vedere creșterea cheltuielilor pentru îngrijirea și hrănirea animalelor, preconizăm o creștere a prețului la carne de miel. Piața este influențată de dinamica cererii și ofertei. În urmă cu un deceniu, consumul de miel în perioada Paștelui era semnificativ mai mare în România, dar tendința a scăzut treptat, majoritatea consumatorilor orientându-se spre alternative mai accesibile. Se estimează că prețul unui kilogram de miel să atingă aproximativ 45 de lei, acesta fiind un echilibru între costurile de producție și capacitatea de cumpărare a consumatorilor”, a declarat Petru Gonțea, lider al Asociației Crescătorilor de oi din regiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *